headerblauw1

Het moet in een land in Afrika gebeurd zijn. Daar was een internaat waar kinderen van zendelingen woonden. Rebellen waren van plan alle kinderen en hun onderwijzers en onderwijzeressen te vermoorden.

Toen ze in het internaat de rebellen zagen aankomen, ging iedereen op de knieën om God om bescherming te bidden. Er was alleen maar een heg om het huis en er stonden een paar soldaten. Maar dat betekende niets tegen zo’n overmacht van vijanden.

Plotseling zagen ze dat de rebellen zich omkeerden en wegrenden. De volgende dag gebeurde hetzelfde en ook de daaropvolgende dag. Toen bleven ze weg.

Eén van de rebellen was gewond geraakt en werd naar het zendingshospitaal gebracht. Toen de dokter bezig was zijn wonden te verbinden vroeg hij; ‘Waarom zijn jullie niet in ons internaat binnengevallen? Jullie waren toch van plan ons te doden?’

De man antwoordde: ‘Dat konden we niet. We zagen honderden soldaten in witte uniformen en we werden doodsbang’.

In Afrika zijn nooit soldaten in witte uniformen… De rebellen hadden engelen gezien.

Hans Lowijs, pastor

Dagelijks Woord

  • maandag 21 mei 2018 - Psalmen 107:1-2
    Loof de HEER, want hij is goed, eeuwig duurt zijn trouw.’ Zo spreken zij die door de HEER zijn verlost, die hij verloste uit de greep van de angst. -- Psalmen 107:1-2