blue-flower headerblauw1 maple raindrops walden-pond windows

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hanslowijs/domains/hanslowijs.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Hemelse Vader, Help mij er aan te denken dat de persoon die mij in het verkeer snijdt, een alleenstaande moeder is die zojuist negen uur heeft gewerkt en op weg is naar huis om het eten klaar te maken, de kinderen te helpen met hun huiswerk, een was moet draaien en nog een paar kostbare momenten met haar kinderen wil doorbrengen.

Help mij eraan te denken dat die ruig uitziende jongen met al zijn tatoeages en piercing, die niet weet hoe hij fatsoenlijk linksaf moet slaan, eigenlijk een bezorgde student is, onzeker over zijn examenuitslagen en ook niet weet of hij voldoende geld bij elkaar gaat krijgen om rond te komen tijdens zijn volgende semester. Herinner mij Heer dat die eng uitziende dakloze, die elke dag weer op dezelfde plek staat te bedelen (en eigenlijk gewoon een baan zou moeten zoeken) een slaaf is aan verslavingen die ik alleen in mijn ergste nachtmerries kan voorstellen.

Herinner mij eraan dat het oude echtpaar dat tergend langzaam door de supermarkt loopt en het mij onmogelijk maakt om snel door te lopen, van elk moment probeert te genieten nadat zij vorige week de uitslagen te horen kregen van een biopsie en zij nu weten dat dit het laatste jaar is dat zij samen zullen zijn.

Hemelse Vader, herinner mij er elke dag aan dat de grootste van alle geschenken die ik van U ontvang, Uw liefde is. Het is niet voldoende om die liefde alleen te delen met mijn dierbaren. Help mij om mijn hart ook te openen voor heel de mensheid. Laat mij langzaam zijn met mijn oordeel en snel met het opbrengen van geduld, het tonen van medeleven en het geven van liefde en vergeving. Gebaseerd op een stukje van Orvie Jensen.

Dagelijks Woord

  • vrijdag 25 september 2020 - Prediker 11:4-5
    Wie altijd op de wind let, komt nooit aan zaaien toe; wie altijd naar de wolken kijkt, komt nooit aan maaien toe. Je kent de wegen van de wind niet, je kent het kind dat in de moederschoot groeit niet, zo ken je ook de daden niet van God, die alles maakt. -- Prediker 11:4-5