headerblauw1

Hemelse Vader, Help mij er aan te denken dat de persoon die mij in het verkeer snijdt, een alleenstaande moeder is die zojuist negen uur heeft gewerkt en op weg is naar huis om het eten klaar te maken, de kinderen te helpen met hun huiswerk, een was moet draaien en nog een paar kostbare momenten met haar kinderen wil doorbrengen.

Help mij eraan te denken dat die ruig uitziende jongen met al zijn tatoeages en piercing, die niet weet hoe hij fatsoenlijk linksaf moet slaan, eigenlijk een bezorgde student is, onzeker over zijn examenuitslagen en ook niet weet of hij voldoende geld bij elkaar gaat krijgen om rond te komen tijdens zijn volgende semester. Herinner mij Heer dat die eng uitziende dakloze, die elke dag weer op dezelfde plek staat te bedelen (en eigenlijk gewoon een baan zou moeten zoeken) een slaaf is aan verslavingen die ik alleen in mijn ergste nachtmerries kan voorstellen.

Herinner mij eraan dat het oude echtpaar dat tergend langzaam door de supermarkt loopt en het mij onmogelijk maakt om snel door te lopen, van elk moment probeert te genieten nadat zij vorige week de uitslagen te horen kregen van een biopsie en zij nu weten dat dit het laatste jaar is dat zij samen zullen zijn.

Hemelse Vader, herinner mij er elke dag aan dat de grootste van alle geschenken die ik van U ontvang, Uw liefde is. Het is niet voldoende om die liefde alleen te delen met mijn dierbaren. Help mij om mijn hart ook te openen voor heel de mensheid. Laat mij langzaam zijn met mijn oordeel en snel met het opbrengen van geduld, het tonen van medeleven en het geven van liefde en vergeving. Gebaseerd op een stukje van Orvie Jensen.

Dagelijks Woord

  • woensdag 19 december 2018 - Jakobus 5:16-18
    Beken elkaar uw zonden en bid voor elkaar, dan zult u genezen. Want het gebed van een rechtvaardige is krachtig en mist zijn uitwerking niet. Elia was een mens als wij, en nadat hij vurig had gebeden dat het niet zou regenen, is er drie-en-een-half jaar lang geen regen gevallen op het land. Toen bad hij opnieuw, en de hemel gaf regen, en het land bracht zijn vrucht weer voort. -- Jakobus 5:16-18