blue-flower headerblauw1 maple raindrops walden-pond windows

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hanslowijs/domains/hanslowijs.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Een fotograaf van een bekend tijdschrift kreeg de opdracht foto's te nemen van de branden bij "Yellowstone National Park". Het tijdschrift wilde foto's hebben waarin de heldhaftigheid van de brandweerlieden te zien was. Toen de fotograaf op locatie aankwam, stelde hij vast dat de rookontwikkeling hem ernstig in zijn opdracht zou beletten, of zelfs onmogelijk maakte, om foto's op de grond te nemen. Hij vroeg toestemming om een vliegtuig te huren om een aantal foto's vanuit de lucht te nemen. Zijn verzoek werd goedgekeurd en er werd een vliegtuig geregeld. De fotograaf kreeg te horen dat hij naar een nabijgelegen vliegveld moest gaan en dat er een vliegtuig op hem stond te wachten. Hij kwam aan op het vliegveld en zag een vliegtuig warm draaien bij de poort. Hij sprong met zijn uitrusting in het toestel en riep "ga!". De piloot draaide het toestel met de neus naar de wind en binnen enkele minuten zaten ze in de lucht. De fotograaf riep: "Vlieg twee of drie keer laag over het park, zodat ik een paar foto's kan nemen."

Hoezo?" vroeg de piloot. Omdat ik een fotograaf ben," antwoordde hij, "en fotografen nemen foto's." De piloot bleef een paar minuten stil en vroeg toen met een gespannen stem: "Dus u bent niet de vlieginstructeur?" Als het gaat om ons geestelijk leven, dan is het daarbij net zo van belang dat een bekwaam iemand aan het stuur zit. Als wij veronderstellen (net zoals de twee mannen in dit verhaal) dat iemand anders over de vaardigheden beschikt om ons veilig te begeleiden, dan kan ons leven uitdraaien op een ramp (tenzij de ander Christus is).

Hij sprak ook in gelijkenissen tegen hen: 'Kan de ene blinde de andere blinde leiden? Vallen ze dan niet beiden in een kuil? Een leerling staat niet boven zijn leermeester; pas als iemand zich alles heeft eigen gemaakt, zal hij de gelijke zijn van zijn leermeester." (Lucas 6:39-40)

Neem de tijd om te kijken wie er in de cockpit zit. Wie zit aan het stuur in uw leven?

Dagelijks Woord

  • donderdag 09 juli 2020 - Micha 6:8
    Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God. -- Micha 6:8