blue-flower headerblauw1 maple raindrops walden-pond windows

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/hanslowijs/domains/hanslowijs.nl/public_html/libraries/cms/application/cms.php on line 464

Er was eens een jongetje, die elke dag langs de deuren ging om spulletjes te verkopen, om zo zijn schoolgeld te kunnen betalen, aangezien zijn ouders arm waren. Op een dag had hij maar 10 cent in zijn zak en had erge trek gekregen in eten. Hij besloot om bij de volgende deur, waar hij aanbelde, om iets te eten te vragen.

Maar toen hij daar aankwam had hij niet genoeg moed om erom te vragen. Dus in plaats van wat eten vroeg hij om een glas water. De aardige mevrouw die opendeed vond dat hij er een beetje hongerig uitzag en besloot om hem een groot glas melk te geven. Hij dronk heel langzaam en genoot van elke slok ervan. Toen hij het ophad vroeg hij aan de vrouw: "Hoeveel geld ben ik u schuldig?" De vrouw zei: "Je bent mijn niks verschuldigd hoor, ik heb altijd geleerd dat je geen geld mag vragen voor liefdadigheid." De kleine jongen bedankte haar uit de grond van zijn hart.Toen hij het huis verliet, voelde hij zich veel sterker - niet alleen lichamelijk, maar ook geestelijk - zijn geloof in God en mensen was weer gegroeid. Voordat hij namelijk bij dat huis aankwam was hij van plan om alles op te geven, maar nu niet meer. Nu voelde hij zich sterker dan ooit te voren.

Jaren later……

Deze zelfde vrouw werd erg ziek. Geen van de plaatselijke doctoren konden begrijpen wat er mis was met haar. Ze stuurden haar naar de grote stad waar het ziekenhuis meer gespecialiseerd was en zij zouden kunnen uitzoeken wat haar mankeerde. Een dokter werd opgeroepen.

Toen hij hoorde vanuit welk dorp zij kwam vulden zijn ogen zich met een vreemd licht. Haastig ging hij naar beneden en ging naar haar kamer. Gekleed in zijn dokterskleding ging hij naar binnen.

Hij herkende haar meteen……

Hij ging terug naar de behandelkamer en was vastbesloten om alles te doen om haar leven te redden. Hij gaf haar een speciale behandeling. Maar na een hele lange zware periode was de strijd gestreden en was de vrouw weer beter geworden. De dokter vroeg aan de financiële afdeling of ze hem de rekening wilden sturen. Hij keek erna…toen schreef hij iets onder aan de rekening en stuurde de rekening naar haar kamer. Toen de vrouw de rekening kreeg en opende, ze was er zeker van dat het de rest van haar leven zou kosten om alles te betalen, viel haar oog op iets wat op de rekening was geschreven.

Ze las de woorden: Rekening volledig betaald met een glas melk."

Tranen van vreugde kwamen uit haar ogen...

Dagelijks Woord

  • donderdag 09 juli 2020 - Micha 6:8
    Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God. -- Micha 6:8